Майстер-клас на каналі YouTube ГО "НАМУ"

27.12.2016 18:07:47

"ЕФЕКТИВНІСТЬ ДІАЛОГУ"

Серед практиків і теоретиків діалогу як інструменту трансформації конфлікту немає єдиної думки про те, наскільки, в принципі, можливо оцінити його ефективність і наскільки така оцінка корисна для подальшої практики і для більш глобальної мети розширення використання, соціальної та політичної значущості ненасильницьких підходів у соціальних, політичних та інших конфліктах.
На майстер-класі обговорювали діалог з точки зору його телеології (цілепокладання) як основи дизайну оцінки його ефективності, можливі критерії ефективності, оцінки діалогу, міфи про діалог тощо.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА
МІРІМАНОВА НАТАЛІЯ - теоретик і практик вирішення конфліктів з понад 20-річним досвідом роботи в Росії, Центральній Азії, Молдові, Україні, Західних Балканах та Східній Європі. Наталія неодноразово залучалась у якості консультанта до ООН, ОБСЄ, Європейської дипломатичної служби, Інтерньюз, Фонду Ага Хана, Національного демократичного інституту, Центру гуманітарної діалогу, а також іншиї міжнародних, національних та регіональних організацій. Вона втілила чисельні науково-дослідні проекти, зокрема, політичні дослідження з особливим акцентом на роль Європейського Союзу в розбудові мирних процесів у Східних і Південних регіонах. Наталія також є співавтором документальних фільмів про конфлікти на Кіпрі, у Боснії та Північній Ірландії. Н.Міріманова здобула ступінь доктора філософії в Інституті аналізу та врегулювання конфліктів, Університет Джорджа Мейсона, США.

Запис майстер-класу було зроблено під час Форуму для медіаторів та фасилітаторів «Сприяння розвитку діалогової культури в Україні» який відбувся в Одесі 09-10 грудня 2015р. Форум проводився в рамках проекту «Сприяння національному діалогу заради реформ, справедливості та розвитку», що був реалізований Координатором проектів ОБСЄ OSCE Project Co-ordinator in Ukraine на запит Адміністрації Президента України та у співпраці з Національною асоціацією медіаторів України за фінансової підтримки уряду Фінляндії.


Приємного та корисного перегляду!

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.