Master Class on Channel YouTube "NAMU"

12/27/2016 06:07:47 pm

"Effectiveness of the dialogue".

We translate this page.

Серед практиків і теоретиків діалогу як інструменту трансформації конфлікту немає єдиної думки про те, наскільки, в принципі, можливо оцінити його ефективність і наскільки така оцінка корисна для подальшої практики і для більш глобальної мети розширення використання, соціальної та політичної значущості ненасильницьких підходів у соціальних, політичних та інших конфліктах.
На майстер-класі обговорювали діалог з точки зору його телеології (цілепокладання) як основи дизайну оцінки його ефективності, можливі критерії ефективності, оцінки діалогу, міфи про діалог тощо.

БІОГРАФІЧНА ДОВІДКА
МІРІМАНОВА НАТАЛІЯ - теоретик і практик вирішення конфліктів з понад 20-річним досвідом роботи в Росії, Центральній Азії, Молдові, Україні, Західних Балканах та Східній Європі. Наталія неодноразово залучалась у якості консультанта до ООН, ОБСЄ, Європейської дипломатичної служби, Інтерньюз, Фонду Ага Хана, Національного демократичного інституту, Центру гуманітарної діалогу, а також іншиї міжнародних, національних та регіональних організацій. Вона втілила чисельні науково-дослідні проекти, зокрема, політичні дослідження з особливим акцентом на роль Європейського Союзу в розбудові мирних процесів у Східних і Південних регіонах. Наталія також є співавтором документальних фільмів про конфлікти на Кіпрі, у Боснії та Північній Ірландії. Н.Міріманова здобула ступінь доктора філософії в Інституті аналізу та врегулювання конфліктів, Університет Джорджа Мейсона, США.

Запис майстер-класу було зроблено під час Форуму для медіаторів та фасилітаторів «Сприяння розвитку діалогової культури в Україні» який відбувся в Одесі 09-10 грудня 2015р. Форум проводився в рамках проекту «Сприяння національному діалогу заради реформ, справедливості та розвитку», що був реалізований Координатором проектів ОБСЄ OSCE Project Co-ordinator in Ukraine на запит Адміністрації Президента України та у співпраці з Національною асоціацією медіаторів України за фінансової підтримки уряду Фінляндії.


Приємного та корисного перегляду!

This website has been updated as part of a project implemented by the OSCE Project Co-ordinator in Ukraine with financial support provided by the government of Finland. The contents of this website are the sole responsibility of the National Association of Mediators of Ukraine and can in no way be taken to reflect the views of the Project Co-ordinator.