VIII Вища правнича школа з альтернативних методів вирішення спорів

23.07.2018 11:17:00
VIII Вища правнича школа з альтернативних методів вирішення спорів

21 липня 2018 р. в Києві відбулась VIII Вища правнича школа з альтернативних методів рішення спорів, яку було організовано Координаційною Радою молодих юристів України при Міністерстві юстиції України, Європейським університетом та K-Project Center. 
Вже є доброю традицією, що спікерами на цей захід запрошують представників Національної асоціації медіаторів України. Цього року були представлені такі теми:
- «Медіація: реалії сьогодення» (Діана ПРОЦЕНКО - Президент Національної асоціації медіаторів України, медіатор акредитований CEDR (Великобританія), юрист, Андрій ГУСЄВ- медіатор, психолог, член НАМУ), 
«Психологічні підвалини нейтральності медіатора» (Андрій ГУСЄВ - медіатор, психолог, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології та особистісного розвитку ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», керівник Київського філіалу Одеської групи медіації, член правління ГО «Українська асоціація екологічної психологічної допомоги», член НАМУ), 
«Почніть контролювати емоції, поки вони не почали контролювати вас» (Олена СТЕПАНЕНКО - медіатор, керівник ГО "Інститут альтернативних рішень", член НАМУ),
- «Медіація в судовому процесі, процесуальне регулювання та судова практика» (Анна САВЧЕНКО - адвокат,медіатор, член НАМУ). 

Слухачі школи виявили неабияку цікавість до тонкощей процесу медіації, оскільки були присутні як ті, хто лише знайомиться з медіацією, так і ті, хто вже має власний практичний досвід. Спікери відповіли на багато питань, різних за рівнем заглиблення в тему. Велика кількість з них були пов'язані зокрема з питанням якості навчання, сертифікації та акредитації медіатора.
Тема стандартів навчання медіації є пріоритетною в планах діяльності НАМУ на 2018 рік, і під час цього заходу  ми ще раз переконалися в її актуальності для якісного розвитку сфери медіації.

ДОДАТКОВИЙ БОНУС
Ви можете також переглянути записи виступів спікерів з минулорічної школи (липень 2017 р.) на сторінці НАМУ: 
«Чи є Медіація в Україні» (Галина ЄРЬОМЕНКО – керівник та викладач Українського Центру Медіації, медіатор акредитований CEDR (Великобританія), к.ю.н., Почесний член НАМУ)
- «Конфіденційність - одна з переваг медіації» (Вадим ЛАВРЕНЮК – власник та засновник юридичної компанії "Медіаційна група", сертифікований бізнес-медіатор Мюнхена та Верхньої Баварії, член НАМУ) 
"Медіаційна угода: правове регулювання" (Оксана ГРИША, медіатор, член ГО НАМУ, юрист ЮФ "КУШНІР, ЯКИМ'ЯК ТА ПАРТНЕРИ") 
-  «Регулювання медіації в Україні. Законопроектні новації» (Анна САВЧЕНКО – медіатор, адвокат, спеціаліст з телекомунікаційнеого права та IT, член НАМУ).

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.