Обговорення проекту Кодексу етики медіатора - МАРІУПОЛЬ

22.09.2017 10:32:29
Обговорення проекту Кодексу етики медіатора - МАРІУПОЛЬ

5-та зустріч, що пройшла в рамках Всеукраїнського туру з обговорення проекту КОДЕКСУ ЕТИКИ МЕДІАТОРА в Маріуполі, була плідною та дуже наснажуючою! Учасниками обговорення стали майже 40 представників активної медіаційної спільноти міста, які зібралися в приміщенні, люб'язно наданому ГО "Фонд розвитку Маріуполя". В аудиторії були представлені кілька громадських, в т.ч.молодіжних, організацій, співробітники соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді міста, міського департаменту освіти, Донецького державного університету управління та ще кількох установ та соціальних проектів. 
Два наймолодші учасники зустрічі, школярі - представники Шкільних служб порозуміння - вже є практикуючими медіаторами та тренерами для своїх однолітків!

Аудиторія виявила неабиякий інтерес до проекту Кодексу - всі були завчасно ознайомлені з ним. Цього разу специфіка групи, яка є на кожній з зустрічей, була в тому, що серед нас було лише два юристи, а більшість учасників за фахом були психологи, педагоги, соціальні працівники. З урахуванням цього аспекту, а також конретного практичного досвіду медіаторів та їх запиту, фокус уваги при обговоренні став іншим.
Тому відбулося обговорення проекту КОДЕКСУ ЕТИКИ в форматі "про медіацію по суті" (вислів однієї з учасниць групи). Ми сфокусувалися не на конктретних юридичних тонкощах та формулюваннях в документі, а на його змістовному наповненні та сенсах. Навіть те, що автори КОДЕКСУ Луїза Романадзе та Наталія Миколаївна Крестовська брали участь в обговоренні по Skype з Одеси, а учасників було досить багато, не стало перешкодою в бажанні почути та зрозуміти один одного. 
21688042_589890911134919_1484870714580812001_o.jpg
По отриманим відгукам, задоволенні і процесом, і результатом зустрічі були як медіатори, мешканці Маріуполя, так і представники НАМУ.
Висловлюємо подяку всім та бажаємо успіхів! З надією на подальшу плідну співпрацю та нові зустрічі! 
Окремо дякуємо за допомогу в підготовці заходу Ульяна Токарева (Uliana Tokarieva), Татьяна Ломакина та співробітників ГО "Фонд розвитку Маріуполя" Фонд Развития Мариуполя

Організаційна підтримка розробки проекту Кодексу етики медіатора надана Координатором проектів ОБСЄ в Україні OSCE Project Co-ordinator in Ukraine

 Всеукраїнський тур з обговорення проекту Кодексу етики медіатора проводяться за сприяння Програми реформування сектора юстиції "Нове правосуддя" Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)
Змістовна підтримка розробки проекту Кодексу етики медіатора надана 
ГС “Українська академія медіації” (м.Одеса) Украинская академия медиации
Оргкомітет Національна асоціація медіаторів України

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.