Тренінг задля розбудови спроможності організацій громадянського суспільства

06.12.2018 10:50:00
Тренінг задля розбудови спроможності організацій громадянського суспільства

5 грудня 2018 року на запрошення Програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя»  (надалі –  Програма USAID "Нове правосуддя" або Програма) представники Правління та адмінкоманди ГО "НАМУ" стали учасниками тренінгу «Розвиток спроможності організації через оцінювання та самооцінку». Тренінг було організовано для партнерів - організацій громадянського суспільства (ОГС), які здійснюють діяльність на підтримку судової реформи, з метою посилення їх спроможності та сталого розвитку. 
Перед тим двічі, восени 2017 та 2018 років, експертка Програми з питань розвитку ОГС пані Ганна Шевченко відвідала НАМУ з метою збору інформації для розрахунку Індексу стійкості неурядових партнерів Програми, який розраховується за методологією USAID (надалі Індекс стійкості) та для оцінювання потреби НАМУ в розбудові спроможності. 

Під час тренінгу учасники мали можливість познайомитися з концепцією самооцінки ОГС.

Представники НАМУ .jpg

Ми також вивчали та заповнювали опитувальник, що містить чотири блоки. Кожен з них дає можливість проаналізувати аспекти, вкрай важливі для сталого розвитку організації, а саме:
1. якість врядування та управління, 
2. фінансову життєздатність, 
3. співпрацю з зацікавленими сторонами,
4. публічний імідж. 
Блоки опитувальника включають 14 підпитань, детальний опис рівня кожного показника для вибору оцінки (по шкалі від 1 до 5), а також перелік можливих фактичних підтверджень (доказів) цього рівня.
За умовами тренінгу представники кожної організації мали вибудувати спільне розуміння та узгодити підходи до визначення місії, бачення та етапів стратегічного планування, відповіді на питання опитувальника тощо.
Участники також мали можливість обмінятися власним досвідом щодо управління та розвитку. 

Велике пожвавлення та емоційне включення у присутніх викликало завдання, в якому ми
мали представити організацію, як живу істоту, з точки зору самих себе та з точки зору членів/бенефіціарів/клієнтів.  

Творчість команд.jpg

Висловлюємо щиру подяку Програмі Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) «Нове правосуддя» та тренеру - майстрині своєї справи, експертці Програми «Нове правосуддя» з питань розвитку організацій громадянського суспільства, Ганні Шевченко за запрошення на цей змістовний та наснажуючий захід! 

Капитошка (2).jpg



FB-сторінка ГО "НАМУ"

Веб-сайт оновлено в рамках проекту, що виконувався Координатором проектів ОБСЄ в Україні за фінансової підтримки уряду Фінляндії. Зміст ресурсу є виключно відповідальністю Національної асоціації медіаторів України і не відображає позиції, погляди чи думки Координатора проектів ОБСЄ в Україні.